Doneren

CoderDojo Spijkenisse draait zoals alle dojo’s geheel op vrijwilligers. De dojo’s zijn vrij toegankelijk. Als gevolg daarvan heeft CoderDojo geen directe inkomstenbron. Om de ninja’s toch te voorzien van nieuwe, leuke en uitdagende projecten zijn wij afhankelijk van de donaties door derden.

Doneren kan bij de dojo’s (in principe contact, we hebben helaas geen PIN/bankrekening)

Wat voor donaties zoeken jullie?

Bij doneren wordt er vaak gedacht aan geld. Geld is zeker handig, maar wij zijn net zo hard op zoek naar materiaal. Wij hebben bijvoorbeeld in het verleden een WiFi access point (router) gedoneerd gekregen, hier maken alle ninja’s nu dankbaar gebruik van tijdens de dojo’s. Of wat dacht u van die oude pc op zolder die staat te verstoffen / roesten? De ninja’s kunnen deze volledig demonteren en zo een (letterlijk) kijkje in de computer nemen.

Waar hebben jullie donaties voor nodig?

Donaties kunnen voor allerlei zaken gebruikt worden, denk aan de aanschaf van nieuw educatief materiaal, een prijs voor een programmeer-competitie, snacks voor tijdens de dojo, etc.

Leuk! Ik wil doneren! Hoe?

Heeft u thuis nog een oude computer, laptop, router, of noem het maar op? Neem gerust contact met ons op. Grote kans dat de ninja’s er nog veel plezier van kunnen hebben. Geld doneren kan contant ten tijde van de dojo bij een van de mentoren (vrijwilligers). Tevens kunt u een bedrag storten via het rekeningnummer bovenaan de pagina. Mocht u vragen hebben kunt u die uiteraard ook kwijt bij hen.

Wat is er tot nu toe gedoneerd / gebeurd met donaties?

Enkele voorbeelden van gedoneerde materialen;

  • WiFi access point
  • Enkele educatieve robots

Op dit moment sparen wij hard voor nieuw materiaal waar de ninja’s mee kunnen rommelen, ons oog is gevallen op de Edison robots. Wij staan altijd open voor suggesties overigens. Weet u nog iets dat heel leuk/nuttig zou zijn voor tijdens de dojo? Laat het vooral weten.